Sony paziņo par ILCE-6700 kameru un kompakto mikrofonu ECM-M1

A camera on a rockDescription automatically generated

Sony nācis klajā ar jaunāko APS-C bezspoguļkameru ILCE-6700. Jaunais modelis apvieno progresīvākās nekustīgo attēlu un video iespējas starp jaunākajām pilnkadra Alpha un Cinema Line kamerām ar kompakto un vieglo A6000 sērijas dizainu, kā rezultātā ir iegūta līdz šim modernākā Sony APS-C bezspoguļa kamera. Augstas precizitātes objektu atpazīšana, ko nodrošina mākslīgais intelekts (MI), un jaunākā nekustīgo attēlu un video uzņemšana pirmo reizi ir apvienota kompaktā APS-C korpusā.

 

Apvienojot APS-C aizmugurgaismoto Exmor R CMOS attēla sensoru ar efektīvo 26,0 megapikseļu (MP) izšķirtspēju un Sony uzlaboto BIONZ XR veiktspējas ātrumu, ILCE-6700 modelis nodrošina izcilu attēlu kvalitāti, vienlaikus saglabājot kompaktu dizainu.

Kamera atbalsta augstas izšķirtspējas (4K) video ierakstīšanu ar ātrumu līdz 120 kadriem sekundē, aptver 14+ dinamiskā diapazona iestatījuma punktus, lai tvertu detaļas pat īpaši vāji apgaismotos apstākļos, tostarp kamerai ir S-Cinetone attēla profils, kas atrodams arī Sony profesionālajos Cinema Line modeļos – izsmalcinātu video kadru uzņemšanai. Attēlos, kuriem nav nepieciešams pielāgot spilgtumu, tiek radīts dabisks ādas toņa efekts. Sony ir izziņojis arī jauno ECM-M1 virziena mikrofonu, kas spēj uzņemt augstas kvalitātes skaņu ar astoņiem skaņas uztveršanas režīmiem, tostarp stereo.

“Piedāvājot uzlaboto ILCE-6700 modeli, Sony turpina apņemšanos apmierināt prasības un maksimāli palielināt radošās izteiksmes iespējas, nodrošinot visiem lietotājiem pašus modernākos rīkus. Sony turpinās paplašināt savu APS-C klāstu, lai atbalstītu dažādu foto un video veidotāju vēlmes un vajadzības,” pauž Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe digitālās attēlveidošanas produktu mārketinga direktors.

 

Precīza objektu atpazīšana ar MI

 

Jaunākais APS-C aizmugurgaismotais Exmor R CMOS attēla sensors izceļas ar aptuveni 26,0 megapikseļiem (MP) un uzlaboto BIONZ XR procesoru izcilai un ātrai attēlu apstrādei. Standarta ISO jutība ir diapazonā no 100 līdz 32 000, nodrošinot īpaši augstu optisko veiktspēju visā tālummaiņas diapazonā un mazinot trokšņus video formātā. Uzlabotā krāsu reproducēšana nodrošina to, lai uzņemtais saturs būtu vienmērīgs un izskatītos dabiski, toties funkcija Creative Look sniedz lietotājiem iespēju radīt saturu jau uzreiz kādā no 10 radošajiem režīmiem, lai ar toņiem, spilgtumu un krāsu intensitāti radītu kadra atmosfēru un nebūtu nepieciešams rediģēt attēlus vai video pirms to koplietošanas.

 

 

MI pārmantojis Alpha 7R zibenīgo autofokusu. Papildus cilvēku un dzīvnieku fotoattēlu uzņemšanai, A6000 sērija tagad var precīzi tvert arī vairākus citus objektus, piemēram, putnus, kukaiņus, automašīnas, lidmašīnas u.c. Kamera piedāvā jaunāko kvalitātes, jutības un darbības ātruma pakāpi, fokusa attālumu no 105 mm līdz 300 mm (35 mm ekvivalents) un telefoto tālummaiņu. Turklāt modelis ir saderīgs ar plašu E-mount objektīvu klāstu.

 

Lieliska video veiktspēja, kas ir saderīga ar 4K120p

 

Izmantojot datus, kas līdzvērtīgi 6K izšķirtspējai, ILCE-6700 nodrošina izcilu 4K kvalitātes video, tostarp atbalsta ierakstīšanu ar augstu kadru ātrumu – 4K, 120 kadri sekundē. Gammas līkne S-Log3 uzsver gradāciju pārejā no ēnām līdz pustoņiem (18% pelēkā), iegūstot līdz pat dinamiskā diapazona 14+ līmeņiem.

 

 

Savukārt S-Cinetone funkcija nodrošina veselīga izskata ādas krāsas dabīgus toņus, kā arī objektu izcelšanu. MI vadītais automātiskais kadrējums vienmērīgi izseko objektus, novēršot nepieciešamību manuāli pārvietot kameru. Korpusā iestrādātais multi-Interface (MI) Shoe, kas ir saderīgs ar digitālajām audio sistēmām. Lietojot kopā ar jauno ECM-M1 virziena mikrofonu, tas nodrošina tiešu digitālo audio pārraidi, tverot augstas kvalitātes skaņu.

 

Mobilitāte, lietojamība un savienojamība 

 

Pateicoties kompaktajam dizainam, modelis ir ļoti ērti pārnēsājams. ILCE-6700 ir lietotājam draudzīgs, ar pieskārienu darbināms maināmā leņķa LCD monitors, kas apvienots ar modernu skārienizvēlni, nodrošinot ērtu darbību. Tāpat kamerā iekļauta arī pielāgojama priekšējā skala un pārslēgšanas disks nekustīgiem attēliem, video un S&Q režīmiem. Objektīvs ietver uzlabotu 5,5 pakāpju efektīvo 5 asu SteadyShot INSIDE attēla stabilizācijas sistēmu, turklāt Active Mode nodrošina nekustīgu kadru. Tāpat kamera atbalsta Creators' App  videoklipu un fotoattēlu augšuplādēšanai mākoņpakalpojumos.

 

Ilgtspējība un pieejamība

 

Pēdējo 10 gadu laikā Sony savos produktos – digitālajās fotokamerās un digitālajās videokamerās – aizstājis aptuveni 379 tonnas neapstrādātas plastmasas ar pārstrādātu plastmasu. Kameras korpusam tiek aktīvi izmantoti arī citi pārstrādāti materiāli, tostarp SORPLAS. Šāda pieeja nozīmīgi samazina ietekmi uz vidi, nezaudējot ierasto funkcionalitāti.

 

 

Virziena mikrofons ECM-M1

 

ECM-M1 ir pasaulē pirmais virziena mikrofons ar astoņiem audio ierakstīšanas režīmiem. Tas sastāv no 4 mikrofona kapsulām un unikālu staru veidošanu un progresīvu digitālās apstrādes tehnoloģiju, kas piedāvā dažādus režīmus, tostarp stereo. Viena no daudzajām īpašībām, kas padara šo modeli izcilu, ir tā papildu trokšņu klusinātājs un skaņas uztvere no priekšpuses, 30 grādu platumā. Šis režīms ir ideāli piemērots intervijām vai brīžos, kad objekts atrodas mikrofona priekšā.

Šis mikrofons ir aprīkots ar trokšņu samazināšanas filtru fona trokšņu klusināšanai un zema līmeņa filtrs vibrācijas un zemas frekvences trokšņa klusināšanai. Šie filtri tiek ieviesti, izmantojot digitālo signālu apstrādi, palielinot audio kvalitāti ierakstīšanas stadijā, tādējādi samazinot nepieciešamību pēc sarežģītas pēcapstrādes.

ECM-M1 ir kompakts, viegls, ar uzlabotu mobilitāti, dodot satura veidotājiem iespēju uzņemt augstas kvalitātes audio dažādās situācijās. Savienojot ar Multi Interface Shoe pieslēgvietu, kurai ir iebūvēts digitālais audio interfeiss, audio signāls tiek tieši pārsūtīts uz kameru digitālā formātā, lai nevarētu notikt nekāda pasliktināšanās.

 

Cenas un pieejamība

 

Jaunais ILCE-6700 un ECM-M1 būs pieejami 2023. gada augustā pie autorizētiem Sony produktu izplatītājiem. Kameras cena būs aptuveni 1700 eiro, bet mikrofona cena 400 eiro.