Sony iegūst četras godalgas TIPA 2024 apbalvošanas ceremonijā

Sony ar lepnumu paziņo, ka plaši pazīstamā Tehnisko attēlu preses asociācija (TIPA) atzinīgi novērtējusi Sony veikumu un produktu inovācijas. Kopumā TIPA apbalvošanas ceremonijā piešķirtas četras godalgas, tostarp, “Labākā profesionālā hibrīdkamera” par Alpha 9 III modeli un “Labākā APS–C eksperta kamera” par Alpha 6700 bezspoguļu kameru.

 

 

LABĀKĀ APS–C EKSPERTA KAMERA: Sony Alpha 6700

 

Konkursa žūrija Sony Alpha 6700 atzina par piemērotu satura veidotājiem, kuriem nepieciešams daudzveidīgs un plašs fotoattēlu un videomateriālu veidošanas rīku klāsts. Sony Alpha 6700 var lepoties plašo funkciju kopumu, kas pārņemts no Sony Cinema Line sērijas modeļiem. Fotografēšanu atvieglo arī automātiska objekta izsekošana reāllaikā gan video, gan fotoattēlu režīmā, kā arī uzņemšanas ātrums (11 kadri sekundē), turklāt autofokusēšanas sistēma nodrošina iespēju uzņemt augstas kvalitātes attēlus arī vāja apgaismojuma apstākļos.

 

Īpašās video funkcijas ietver uzlabotu, uz mākslīgā intelekta balstītu autofokusu ar objekta izsekošanas spēju, plašu laika intervāla iestatījumu izvēli, kā arī straumēšanu, kopīgošanu un savienojamību ar Creative Cloud, izmantojot USB un Wi–Fi pieslēgumu. Kamera piedāvā arī unikālu, augstas efektivitātes attēlu faila formātu HEIF , kas aizņem mazāk vietas, vienlaikus saglabājot augstu attēla kvalitāti. Fotogrāfi var uzņemt 26 megapikseļu attēlus bez kompresijas zaudējumiem, izmantojot saspiestu RAW formātu, bet 4K 60p video tiek iegūts no 6K attēla.

 

 

LABĀKA PROFESIONĀLĀKA HIBRĪDA KAMERA: Sony Alpha 9 III

 

ALPHA 9 III ir aprīkota ar pasaulē pirmo 24,6 MP Exmor RS attēla sensoru un globālo aizvaru.

Apvienojot inovatīvo sensoru ar līdz šim jaudīgāko Sony autofokusa sistēmu (AF/AE), kā arī ar zibspuldzes sinhronizēšanas iespējām, šī kamera paver arvien plašākas iespējas profesionāliem fotogrāfiem. Alpha 9 III ir pirmais pilna kadra kameras modelis, kas ir hibrīds, jo paredzēts gan video, gan fotoattēlu uzņemšanai.

 

Kameras priekšrocības ietver maksimālo slēdža ātrumu 1/80 000 s, kadrēšanas ātrumu līdz 120 kadriem sekundē ar pilnīgu AF/AE izsekošanu JPEG un RAW formātā, kā arī zibspuldzes sinhronizāciju ar visiem slēdža ātrumiem.

Jaunieviestā funkcija Pre–Capture ļauj fotogrāfam atgriezt kadru līdz 1 sekundei atpakaļ un ierakstīt mirkli pirms slēdža nospiešanas. Sarežģītos apgaismojuma apstākļos Alpha 9 III efektīvi nomāc mirgošanu, kas attēlā un video var rasties no mākslīgā apgaismojuma. TIPA žūrija izcēla, ka globālā slēdža tehnoloģija nākotnē ir pamats jaunu hibrīdkameru līnijas radīšanai, lai profesionāļu rokās nodotu arvien jaunākus rīkus un metodes.

 

 

LABĀKAIS TELEFOTO PRIME OBJEKTĪVS: SONY FE 300MM F2.8 GM OSS

 

Ātrums, iespaidīga vadāmība, daudzpusība visos fokusēšanas režīmos, viegls svars garām darba dienām un izcila attēla kvalitāte – šīs īpašības meklē profesionāļi, kas strādā ar teleobjektīviem, fotografējot sporta pasākumus, īpašus notikumus un savvaļas dzīvniekus. TIPA komanda bija vienisprātis, ka šis GM klases objektīvs atbilst visām šīm prasībām, turklāt slavenais bokē (bokeh) efekts tiek panākts ar pilna kadra attēla sensoriem, ko uzlabo 9 lapu apļveida diafragma un optimāli kontrolēta sfēriskā aberācija.

 

Precīzi attēli, uzlabota ātra, uzticama un klusa darbība, kā arī trīs optiskās stabilizācijas režīmi, tostarp panorāmas un ātras objektu uzņemšanas režīmi. Objektīvs ir patiešām viegls, sver 1,45 kg un ir 0,26 m garš, kas nodrošina līdzsvarotu un raitu lietošanu, turot to rokās vai nostiprinot uz statīva.

 

 

LABĀKAIS MAKRO ZOOM OBJEKTĪVS: SONY FE 70–200MM F4 MACRO G OSS II

 

SONY FE 70–200MM F4 MACRO G OSS II ir pirmais tālummaiņas objektīvs savā klasē, kas diapazonā no 70 mm līdz 200 mm nodrošina pasaulē pirmo pusmakro attēla uzņemšanas funkciju ar maksimālo palielinājumu 0,5x visā tālummaiņas diapazonā. Tuvās fokusēšanas iespējas ir uzlabotas, izmantojot peldošo fokusēšanas elementu, kas nodrošina minimālo fokusēšanas attālumu 26 cm pie 70 mm, kas kopā ar noapaļoto diafragmu veido Sony raksturīgo bokē (bokeh) efektu.

 

Videogrāfiem noderēs jaunās Sony kino funkcijas. Sony unikālais un dinamiskais XD Linear response palielina autofokusa ātrumu līdz pat 20%, savukārt Linear Response manuālais fokuss nodrošina, ka fokusa gredzens tieši un lineāri reaģē uz niansētu vadību, veicot manuālu fokusēšanu, un neatkarīgais apertūras gredzens piedāvā tiešu, intuitīvu apertūras vadību.  Četri XD lineārie motori, pa diviem katrā objektīva fokusēšanas grupā, nodrošina fokusa izsekošanu tālummaiņas laikā, lai nodrošinātu fiksētu asumu, kas ir priekšrocība arī fotoattēlu uzņemšanā. Sony OSS (Optical Steady Shot) darbojas kopā ar kameras korpusa stabilizācijas sistēmu, lai atvieglotu darbu brīžos, kad ir nepietiekams apgaismojums.