Sony kamerās tiek testēta jauna autentifikācijas tehnoloģija

Kompānija Sony sadarbībā ar ziņu aģentūru The Associated Press atklāj, ka noslēgti otrās kārtas testi Sony kamerās iebūvētajam autentifikatoram. Kamerās iebūvētais digitālais paraksts ļauj izveidot attēlu “dzimšanas apliecību” jeb digitālo sertifikātu, kas apliecina satura izcelsmi. 

 

Sony autentifikācijas tehnoloģija nodrošina datorizētu digitālo parakstu, kas novērš dažādas nelegālas manipulācijas iespējas. Digitālo parakstu ģenerē kameras mikroshēma fotogrāfijas uzņemšanas laikā. Šī drošības funkcija lielākoties ir paredzēta profesionāliem fotogrāfiem, kas vēlas nodrošināt sava satura autentiskumu, bet kā papildus rīks būs noderīgs arī medijiem, jo palīdzēs atšķirt viltotus attēlus no reāliem. 

 

"Lai gan mākslīgā intelekta (MI) straujā attīstība sniedz jaunas iespējas radošām izpausmēm, tā ir raisījusi bažas par izmainītu vai manipulētu attēlu ietekmi žurnālistikā. Viltotas informācijas un attēlu izplatīšanai ir reāla sociāla ietekme, kas nodara kaitējumu ne tikai mūsu medijiem, bet arī sabiedrībai kopumā. Jaunākajās kamerās būs iebūvēta autentiskuma noteikšanas tehnoloģija, kas jau ir uzrādījusi vērā ņemamus rezultātus, tādēļ mēs turpināsim virzīt tās izstrādi," stāsta Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe produktu mārketinga direktors digitālās attēlveidošanas segmentā.

 

Sony atklāj, ka sadarbojās ar “Camera Bits” - uzņēmumu, kas izstrādājis rīku Photo Mechanic, lai saglabātu šo pielāgoto tehnoloģiju Sony digitālās attēlveidošanas rīkos. 

 

"Mēs apzināmies, ka dažādi pārveidotie attēli rada ievērojamu izaicinājumu un draudus sabiedrībai, tādēļ esam motivēti palīdzēt šo problēmu risināt. Photo Mechanic rīks tiek izmantots fotožurnālistikas nozarē jau 25 gadus, un tas turpina attīstīties, jo nozarē tiek ieviestas jaunas tehnoloģijas. Mēs esam apņēmušies nodrošināt, ka Photo Mechanic joprojām ir uzticams un autentisks risinājums,” pauž uzņēmuma “Camera Bits” vadītājs un dibinātājs Deniss Vokers. 

 

Sony atklāj, ka digitālā paraksta funkcija tiks pilnībā finalizēta un ieviesta 2024. gada pavasarī. Pirmie to varēs izmēģināt Alpha 9 III, Alpha 1 un Alpha 7S III kameru lietotāji. 

 

Par Sony Digital Imaging Business Solutions 

 

Sony Digital Imaging Business Solutions, kas ir daļa no Sony Corporation, piedāvā Sony vadošās inovācijas fotoaparātu un objektīvu tehnoloģijas uzņēmējdarbības pasaulei. Nozarē vadošās tehnoloģijas apvienojumā ar Sony Camera Remote SDK ļauj uzņēmumiem izstrādāt individuālas lietojumprogrammas, kas pielāgotas rūpniecības vajadzībām. Sony digitālās attēlveidošanas biznesa risinājumi ir noderīgi tādās nozarēs kā dronu un ceļu satiksmes drošības sistēmas, e-komercijas, medicīnas, plašsaziņas līdzekļu, izglītības, valdības un sabiedriskās drošības funkcijas.

 

Par Sony Corporation

Sony Corporation ir atbildīga par elektroniskajiem produktiem un risinājumiem Sony Group organizācijā. Sony rada produktus un pakalpojumus priekš mājsaimniecības, izklaides, audio un attēla veidošanas un mobilajiem sakariem. Lai iegūtu plašāku informāciju, apmeklējiet vietni: www.sony.net

 

Par Sony Europe B.V. 

Vadošais uzņēmums patērētājiem un profesionāļiem paredzētu audio, video, komunikāciju un informācijas tehnoloģiju inovāciju jomā. Tā produktu portfeļa pazīstamākie produkti ir televizori, pilna kadra bez spoguļu kameras, video, high resolution audio produkti. Sākot ar pētniecību un izstrādi, inženierzinātnēm, dizainu, pārdošanu, mārketingu, izplatīšanu un klientu apkalpošanu, mēs strādājam, lai īstenotu Sony mērķi - piepildīt pasauli ar emocijām, izmantojot radošuma un tehnoloģiju spēku.