Sony World Photography Awards 2024 - žūrija un termiņi

Pasaules fotogrāfijas organizācija izziņo prestižā foto konkursa “Sony World Photography Awards 2024” žūrijas sastāvu, par žūrijas priekšsēdētāju ieceļot neatkarīgo kuratori un fotografēšanas konsultanti Moniku Aljendi (Monica Allende). Konkurss, ko rīko Pasaules fotogrāfijas organizācija,  norisināsies jau septiņpadsmito reizi. Studentu kategorijai pieteikumus var iesniegt līdz šī gada 30. novembrim, bet citās kategorijās līdz 2024.gada janvārim.

 

“Sony World Photography Awards” jau 17. gadu ir viens no pasaulē lielākajiem un prestižākajiem fotogrāfijas konkursiem izcilāko mūsdienu fotogrāfijas darbu popularizēšanai. Konkurss sniedz iespēju gūt starptautisku atpazīstamību un attīstīt fotogrāfa karjeru. Ar šo konkursu Sony atbalsta fotogrāfijas kultūras attīstību un globālas platformas izveidi talantīgiem mūsdienu profesionāļiem. Iesniegtos darbus anonīmi vērtē žūrija, kuras sastāvu veido nozares vadošie profesionāļi.

 

2024. gada žūrija

 

Par “Sony World Photography Awards 2024” izstādes kuratori iecelta atzinību guvusī fotogrāfijas konsultante Monika Allende (Monica Allende). Līdzās bagātīgajai pieredzei un ieņemamajiem amatiem fotogrāfijas nozarē, Monika Allende ir bijusi Landskronas fotofestivāla un GetxoPhoto starptautiskā attēlu festivāla mākslinieciskā vadītāja, kā arī fotoredaktore žurnālā Sunday Times, kur izveidoja godalgoto fotogrāfijas sadaļu Spectrum.

 

Profesionāļu kategorijas žūrijā būs tādi eksperti kā Elena Navarro (Meksika), Mutsuko Ota (Japāna), Elizabete Šērmena (ASV) un Tanzim Wahab (Bangladeša), savukārt brīvo un jauniešu kategoriju vērtēs Daniels Blohvičs (Daniel Blochwitz) no Šveices, bet studentu kategoriju – Ravī Gošs (Ravi Ghosh) no Apvienotās Karalistes.

 

2024. gada galvenās balvas un darbu iesniegšanas termiņi

 

Visu konkursa kategoriju uzvarētāji saņems balvā Sony digitālās attēlveidošanas aprīkojumu. Turklāt gada fotogrāfa titula ieguvējs saņems naudas balvu 25 000 dolāru apmērā, bet  5 000 dolāru naudas balvu saņems gan gada fotogrāfs brīvajā konkursa kategorijā, gan ilgtspējas balvas ieguvējs.

 

Ilgtspējas balva apbalvo tos darbus, kuros tiek izcelts viens no Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO) vides ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Fotogrāfijās var tikt ietvertas klimata pārmaiņas, pievērsta uzmanība tehnoloģijām un ekoinovācijām, kā arī fotogrāfijās var būt attēlotas atsevišķas personas vai grupas, kuras cenšas panākt pārmaiņas ekoloģijas jomā. Ilgtspējas balvas uzvarētājs iegūs naudas balvu un varēs prezentēt savu projektu “Sony World Photography Awards” izstādē Londonā. Visi fotogrāfi, kas piedalās profesionālajā kategorijā, ir tiesīgi iegūt šo balvu.

 

Sony World Photography Awards 2024” studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2024. gada aprīlī, un viņu darbi tiks iekļauti mākslas centra “Somerset House” izstādē Londonā, kā arī ikgadējā konkursa darbiem veltītajā grāmatā.

 

Fotogrāfiju iesniegšanas termiņi katrā no konkursa kategorijām:

 

 

"Sony World Photography Awards 2023" studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāju darbi no 19. aprīļa līdz 6.maijam būs redzami mākslas centra "Somerset House" izstādē Londonā. Pēc Londonas izstādes un turpmākajām prezentācijām Tokijā, Hošiminā un Milānā, izstāde ceļos uz Berlīni, kur tā būs apskatāma Villija Brendta mājā (Willy-Brandt-Haus) no šī gada 17. novembra līdz 2024. gada 28. janvārim.

 

 

Piezīmes redaktoriem:

 

Par Sony World Photography Awards

Pasaules fotogrāfijas organizācijas dibinātais, starptautiski atzītais konkurss Sony World Photography Awards ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem pasaules foto kalendārā. 17. jubilejā visiem pieejamais konkurss sniedz būtisku ieskatu mūsdienu fotogrāfijā, kā arī piedāvā vadošiem un topošiem māksliniekiem iespēju izrādīt savu darbu pasaules līmenī. Konkurss arī godina pasaules ietekmīgākos māksliniekus, atzīstot viņu ieguldījumu fotogrāfijas mākslas attīstībā. Šī gada atzinību ieguva kanādiešu fotogrāfs Edvards Burtinskijs (Edward Burtynsky); iepriekšējo laureātu vidū ir Martins Parrs (Martin Parr), Viljams Eglestons (William Eggleston), Kandida Hofera (Candida Höfer), Nadavs Kanders (Nadav Kander), Gerhards Steidls (Gerhard Steidl), Graciela Iturbide (Graciela Iturbide) un Rinko Kavauči (Rinko Kawauchi). Konkursa Sony World Photography Awards uzvarētāju darbi tiks izstādīti Londonas mākslas centrā “Somerset House” (https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition). Mūsu mirkļbirkas sociālajos medijos ir #SonyWorldPhotographyAwards un #SWPA2024.

 

Par Pasaules fotogrāfijas organizāciju

Pasaules fotogrāfijas organizācija ir globāla platforma fotogrāfijas mākslas iniciatīvām.  Organizācija veido starptautisku foto nozares tīklu aptuveni 220 valstīs, veicinot informācijas apmaiņu fotogrāfu starpā, kā arī palielinot šī mākslas veida popularitāti un atzinību sabiedrībā. 2007. gadā dibinātais konkurss ir viens no pasaulē lielākajiem un prestižākajiem fotokonkursiem, kas godina vadošo un jauno fotogrāfu darbus un ik gadu piesaista desmitiem tūkstošu apmeklētāju visā pasaulē. Pasaules Fotogrāfijas organizācija ir Creo fotogrāfijas nodaļa, kas atbild par iniciatīvu un programmu īstenošanu trīs nozarēs: fotogrāfijā, kino un laikmetīgajā mākslā. Sekojiet Pasaules Fotogrāfijas organizācijai Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) un LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Plašāku informāciju atradīsiet www.worldphoto.org, Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) and LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation).

 

Par CREO

Creo iniciē un organizē pasākumus trīs galvenajos virzienos: fotogrāfija, kino un laikmetīgā māksla. Organizācija Creo dibināta 2007. gadā  līdz ar Pasaules fotogrāfijas organizāciju, un kopš tā laika ir paplašinājusi savu darbības jomu, turpinot īstenot savu vīziju – paplašināt radošās izpausmes iespējas māksliniekiem un foto mīļiem. Šobrīd tās galvenie projekti ir Sony World Photography Awards, Sony Future Filmmaker Awards, PHOTOFAIRS Shanghai, Photo London un PHOTOFAIRS New York. Sadarbībā ar Angus Montgomery Arts Creo palīdz īstenot vairākus pasākumus, kas ietver dažas no pasaules vadošajām mākslas mesēm. Papildus informācija: www.creoarts.com.

 

Par Sony Group Corporation

Sony Group Corporation ir radoša izklaides kompānija, kas balstās uz tehnoloģijām. No videospēļu un tiešsaistes tehnoloģijām līdz mūzikas, attēlu un elektronikas produktiem, kā arī attēlveidošanas un sensorajiem risinājumiem – Sony mērķis ir piepildīt pasauli ar emocijām, izmantojot radošuma un tehnoloģiju potenciālu. Plašāka informācija: www.sony.com/en

 

Par Sony Corporation

Sony Corporation ir atbildīga par elektroniskajiem produktiem un risinājumiem Sony Group organizācijā. Sony rada produktus un pakalpojumus priekš mājsaimniecības, izklaides, audio un attēla veidošanas un mobilajiem sakariem. Lai iegūtu plašāku informāciju, apmeklējiet vietni: www.sony.net